joi, 29 septembrie 2011

Expoziţia "MONOCROM+ROŞU", Galeria Artium, Shopping MallDova, Chişinău 2011.


Afiş realizat de Muntean Daniel.

Invitaţie realizată de Muntean Daniel.

Comunicat de presă, Chişinău 2011.
Un altfel de artă la Chişinău

   Trei studenţi basarabeni de la Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca prezintă proiectul  artisitic „MONOCROM+ROŞU” joi, 29 septembrie ora 18.00 la Galeria „Artium”, etajul 3, Shopping MallDova. Pavel Curagău, Coval Victoria şi Daniel Muntean realizează o instalaţie artisitică combinînd cîteva domenii ale artei precum Grafica, Designul Interior şi Foto. Tinerii artiști propun o expoziție inedită, urmărind totodată și un scop nobil. Banii obținuți în urma vânzării exponatelor vor fi donați unui copil talentat cu situație financiară precară.
   „MONOCROM+ROŞU” este un proiect artistic care îşi propune să introducă într-un context contemporan, prin intermediul designului, lucrări realizate în tehnici tradiţionale cum ar fi  gravură şi fotografie. Prin urmare, îşi propune să prezinte publicului un alt tip de expoziţie. Scopul acesteia este de a sparge limitele tradiţionalului şi de a aduce ceva nou. Intenţia tinerilor artişti este de a folosi nu doar pereţii ca suport a lucrărilor ci să profite şi de golul din interior. Această idee este un rezultat al experienţei lor în România şi al influenţei artei contemporane europene cu care au contact.
   Artiştii expozanţi sunt de origine basarabeană, în prezent studenţi în anul III la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, România. Autoarea proiectului „Umbre Spiralate” este Coval Victoria,  secţia Design, autorul colecţiei „PRESIUMBRE” este Pavel Curagău, secţia Grafică , Muntean Daniel este autorului seriei foto de la aceeaşi secţie.
   Realizarea acestui proiect a fost posibilă datorită contribuţiei sponsorilor: Club Rotary Centru Chişinău şi  compania Gas Natural Fenosa.
   Expoziţia poate fi vizitată începînd din data de 29 septembrie pîna la data de 09 octombrie 2011, de la ora 1000 pîna la 2200.

redactat de Lungu Diana

Descrierea fiecărui proiect






 Grafic designer: Muntean Daniel

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu